Benieuwd wat wij onze paarden voeren ?

Om te kunnen voldoen aan verwachtingen in welke zin dan ook zullen we goed voor onze dieren moeten zorgen. Goed ruwvoer is erg belangrijk maar ook het krachtvoer wat we ze geven kan een groot verschil maken in de training. Wij zochten een brok waarbij we ze voldoende energie gaven maar waar we niet tegen wilde 'vechten'. Wij hebben over het algemeen paarden die hoog in het bloed staan en vaak scherp zijn. Tijdens de training hebben ze de energie nodig van een sportbrok maar ze mogen er niet gespannen van worden.

Wij voerden sommige paarden magnesium bij voor de innerlijke rust, maar ook voor de spieren en het herstel van de spieren. we merkten echt verschil. Wanneer we magnesium bij voerden hadden we relaxte paarden met voldoende energie om alles vol te kunnen houden en we konden ze mooi in conditie houden.

Nu wilden wij  af van supplementen en graag 1 brok voeren, we kwamen dankzij mijn voer leverancier Familie de Jager uit op de sport-sereen brok van Masters. Een brok waar we aan moest wennen omdat het anders aanvoelde maar waar we zeer tevreden over zijn. Wij zijn zeer te spreken over de conditie van onze paarden, zelfs in de wisseling van de jaargetijden kunnen we de paarden goed in conditie houden en zitten ze mooi in de vacht. Wij voeren zowel de drie jarigen als de oudere sportpaarden dezelfde brok.